3+1 ok, amiért a távmunka előnyös a karanténban mindkét félnek

A koronavírus sokunkat arra késztetett, hogy a nappalit irodává alakítsuk és a jól megszokott kanapé most a két e-mail közötti agonizálás színhelye lett, miszerint igyunk még egy kávét, vagy most rögtön veselkedjünk neki a következő feladatnak? Bár ez az időszak nagyobb önfegyelmet igényel, azért számos előnnyel is járhat. Nézzük, hogy mik ezek és hogy lehet összehangolni a karantén miatti távmunkát a munkahelyi elvárásokkal úgy, hogy abból egyértelmű win-win legyen!

Karantén a kanapédon: otthoni távmunka=boldogság

Az otthoni munka előnyei

1) Ingázás: vége!

A hűtőtől a fotelig, a foteltől az ágyig? Hidd el, itt senki sem ítélkezik, ennyi mozgás mindenkinek kell és ettől tuti nem fog kiakadni a lépésszámlálód! A karantén alatt nem kell foglalkozni közlekedési dugókkal vagy zsúfolt buszokkal, hiszen otthonunk nyugalmából kényelmesen végezhetjük a feladatunkat. A munkáltatónak kész haszon, hiszen nem kell fizetni áramot, benzinpénzt , bérleti díjat, nem is beszélve a bérlet díjáról. Mindenki jól jár!

Tipp: sokan panaszkodnak, hogy az eddig ingázással töltött időt most otthoni távmunkára fordítják. Légy a saját menedzsered és oszd be az idődet jobban! Itt találsz néhány programot, ami ebben segít koronavírus idején.

2) Nincs irodai figyelemelterelés

A kollégáid épp azon vitatkoznak, hogy melyik a legjobb bitcoin és amúgy is mennyire emészthető a Walking Dead legújabb évada? Mindeközben valaki odaoson a légkondihoz és még erősebbre állítja, hogy aztán már bundában kelljen dolgozni járnod? Ezt elfelejtheted! Bár a nem hivatalos csevej így is megy különböző platformokon, de te döntheted el, hogy mikor veszel részt benne, a virtuális közösség várhat. Kapcsold ki az értesítéseket és koncentrálj az otthoni munkádra! Így még előbb is végezhetsz, hogy a szabadidődet hasznos dolgokkal tölthesd el a karantén alatt és többet lehess a számodra legfontosabbakkal: a szeretteiddel. A hőmérsékletet is te szabályozhatod, a főnököd pedig biztosan elégedett lesz, hogy minden ilyen flottul megy!

Vége az irodai Walking Deadnek

3) Spórolj karantén módra!

Valljuk be, hétköznap nem minden nap megy a főzés, sőt… Ha te is nagy többségében eljársz valahová enni a kollégáiddal vagy rendelsz, akkor ez bizony meglátszik a pénztárcádon. Most azonban eljött az ideje, hogy Gordon Ramsey légy és Széll Tamás sebességgel vajazd azt a zsömlét vagy tényleg dobj össze valami gasztronómiai műremeket! Az otthon végezhető munka lehetővé teszi, hogy új dolgokat tanulj és még spórolsz is! A vállalati kávégép megvár és addig sem eszi az áramot. Tökéletes!

+1 ) Macinaci az új tavaszi kollekcióból

Hogy a fősulis melegítőd van rajtad? Hogy délután 2-kor még pizsamában ülsz? Hogy mindezt honnan tudom? Nyugi, nem látom, és nem fogja látni senki sem, ez benne a legjobb! Nem kell kiskosztümben vagy öltönyben feszítened, az utálatos vasalással foglalkoznod, se tisztítóba vinni a ruhákat. Olyan kreációkat alkothatsz, amit még Gaultier is megirigyelhetne. Ha mégsem, csak ne posztold ki sehová!

Most a főnököd is kicsit lazábban létezhet, ez az ő kedélyállapotának is valószínűleg jót tesz. Élvezzük ki a macinacit, amíg lehet!

Karantén jóga a flexibilis távmunkához

Összegzés

Pánikra semmi ok, a karantén egy olyan időszakot jelent, ami mindenkit munkára késztet kívül és belül is. Az otthoni munka fókuszálni enged olyan területekre, amiket eddig esetleg elhanyagoltál, de a megnövekedett szabadidő miatt foglalkozhatsz velük. Ha még többletenergiád is marad, nézz szét a Pillan-GO oldalán, ami alkalmi munkalehetőségeket kínál szakembereknek. Ki tudja, hátha itt van álmaid megbízása?! Karantén alatt a vállalatok is költséghatékonyabban működhetnek, ami előnyös lehet az újrakezdés szempontjából! Menni fog!

Kitartás mindenkinek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!