5 érv amellett, hogy miért jó egyéni vállalkozóval dolgozni

A munka jövője máris itt van

A modern mukaerőpiac változásokon megy keresztül. Egyre több szakember szeretne rugalmasabb időbeosztásban dolgozni, lehetőleg minél több időt home office-ban töltve. Ez a trend már egy ideje jelen van, de a COVID 19 járvány csak még jobban felerősítette. Az üzlettulajdonosok számára ez potenciális üzleti növekedést jelent, ha jól játszanak a kártyáikkal. Az egyik ilyen kártya a szabadúszók vagy freelancerek szélesebb körű foglalkoztatása. Ők jellemzően egyéni vállalkozóként dolgoznak.

Egyéni vállalkozónként, otthonról dolgozó freelancer

5 ok, hogy miért jó egyéni vállalkozóval dolgozni

Szabadúszó

„A freelancer vagy szabadúszó olyan magánszemély, aki nem más alkalmazottjaként dolgozik” – definiálja a Wikipedia

1) Több időt tölthetünk a vállalkozásunk egyéb aspektusaival

A szabadúszók lehetővé teszik, hogy a vállalkozók jobban tudjanak fókuszálni olyan magas igénybevételű feladatokra, amik teljes figyelmet igényelnek. Ez akkor is érvényes, ha túl sok mindent akarunk megoldani egyedül és valahogy semmi sem halad úgy, ahogy kellene, Ilyenkor ideje bizonyos feladatokat másoknak delegálni.

2) Könnyű hozzáférés a legmegfelelőbb munkaerőhöz

Minden vállalkozás a legjobb szakembereket szeretné alkalmazni a csapatában, egy teljes munkaidős specialista alkalmazása azonban meglehetősen borsos, magas költségekkel jár. Egy szabadúszó könnyen betölthet olyan szerepet projektjellegű munkában, mint egy állandó specialista. Bár órabérben magasabb árat fogunk fizetni az egyéni vállalkozóként dolgozó szabadúszónak, ez közelében sincs annak a költségnek és felelősségnek/ rizikónak, amit egy állandó specialista alkalmazása jelent. Kiváló freelancer szakembereket könnyedén találhatunk olyan gyűjtősiteokkon, mint a Pillan-go.hu.

Professzionális munkaerő egy kattintásra

3) Kiváló lehetőség, hogy a minőségi munka gyorsan el legyen végezve

Mivel a szabadúszó-piac nem statikus és a freelancerek általában 0/24-ben elérhetők és érdekükben áll a  gyors és hatékony kommunikáció + a gyors munkavégzés, hiszen az után kapnak pénzt, ezért az átlagos teljesítési idő is sokkal inkább lerövidül. Amikor szabadúszót alkalmazunk, valójában egy többéves tapasztalattal rendelkező szakértőt kérünk fel a munkára, aki professzionálisan meg fogja oldani a feladatot, hiszen már számos ilyet látott. A szabadúszónak érdeke minőségi munkát végezni, hiszen ez adott esetben további megbízásokhoz vezethet.

4) Vállalati költségek csökkentése: A freelancerek költséghatékony alternatívát jelentenek a teljes munkaidős alkalmazottal szemben

Maga a szabadúszóság a szakma természetéből adódóan sokkal költséghatékonyabb, mint egy teljesidejű munkaerő alkalmazása. A rugalmas szabadúszó egyszerűen csak jön, megcsinálja a munkát és távozik, amíg nem lesz rá újra szükség. Nincs járulékos költség (adó, juttatások, biztosítás stb.), nincs adózás (különösen igaz ez, ha „KATA-s” egyéni vállalkozóval dolgozunk), sokszor bizonyos munkák leírhatók az adóból, mivel számlát kapunk az elvégzett munkáról. Ahhoz, hogy hivatalosan regisztrált szabadúszót foglalkoztassunk ezen a linken lekérdezhetjük a szabadúszó adatait.

Rugalmasan elérhető freelancerek

5) Egy freelancer könnyen elérhető és gyorsan lehet vele egyeztetni/kommunikálni

A szabadúszó érdekében áll a hatékony és gyors kommunikáció. A Pillan-go.hu freelancerei közül sokan mindig online-ok a megfelelő időben. Ezen felül az is igaz, hogy a freelancerek nem a hagyományos 8-4-ig, 9-5-ig munkarendben dolgoznak, hanem alkalmazkodnak az ügyfél igényeihez, hogy kompetitívek maradjanak. Az állandó munkaerő ezzel szemben a munkanap végén hazamegy attól függetlenül, hogy a projekt megvalósult vagy nem, és csak másnap kezdi újra a fonal felvételét. 

Összegzés


Lehet az idősgondozás vagy adminisztratív feladatok elvégzése, fotózás vagy otthoni takarítás, angoltanítás vagy projektmunka, egy egyéni vállalkozóként dolgozó szabadúszó megbízása tagadhatatlan előnyökkel jár. Forduljunk gyűjtősiteokhoz és találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb személyt a feladatra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!