Honnan tudod, hogy a megfelelő kozmetikushoz jársz?

Legyen szó bármilyen szakterületről, amikor szakembert kell választani (vízvezeték-szerelőtől a fogorvoson át a kozmetikusig), automatikusan azon kezd el gondolkodni az emberek többsége, hogy melyik ismerősétől kérhetne tanácsot a legjobb választás érdekében. Nem véletlen mondják, hogy a leghatásosabb reklám az elégedett ügyfél.

De mi a helyzet, ha nincs ilyen ismerős, vagy nem mersz adni a véleményére?

Hogyan találhatsz rá még így is a számodra legmegfelelőbb kozmetikusra?

A Pillan-GO most összegyűjtötte a legrelevánsabb szempontokat, hogy bármikor új kozmetikusra lenne szükséged, legyen mi szerint meghoznod a legkiválóbb döntést!

 

Ki a jó kozmetikus?

Mivel a válasz relatív, ezért kizárólagosan nem lehet megmondani, ki a jó kozmetikus. Mindenkinek másra és másként van igénye. Ahogy lehet valaki kiváló angol tolmács, elképzelhető, hogy tanárként nem állná meg a helyét, pedig a nyelvet a legmagasabb szinten beszéli.

A kozmetikusok esetén hasonló a helyzet. Különösen ma, mikor a technika és tudomány fejlődésével a szépségipar és az egész kozmetikus szakma egy folyamatos megújuláson megy keresztül.

Egy kozmetikus ma sokkal több mindenhez érthet, mint 10-15 évvel korábban. Ezáltal a kozmetikusi szolgáltatások listája is jóval hosszabb.

Nehéz mindenből a legjobbnak lenni, ezért a kozmetikusok is inkább kiválasztanak egy-egy szakterületet, s arra koncentrálnak, abba az irányba képzik tovább magukat. Ezért találkozhatunk gyantaszalonokkal, intimkozmetikákkal, sminkszalonokkal, műszempilla-építő műhelyekkel,…

Valószínű, egyik kozmetikus sem jobb a másiknál, csak eltérő a specializációjuk.

A kozmetikus-választás alapvető szempontjai

Sugározza azt, amit kepvisel!

Egy kozmetikus akkor a leghitelesebb, ha saját maga is ápolt, rendezett, igényes; akinek a kezelőszékében jó érzéssel foglalsz helyet. Aki felé az első benyomás is bizalomgerjesztő.

Akinek közvetlenségét, nyitottságát a testbeszéde is kommunikálja.

Akivel már ismeretlenül is kellemes a beszélgetés.

Ápoltmagabiztos szakmailag felkészült kezeléshez beöltözött szőke kozmetikus védőszemüvegben és lézerrel a kezében.jpg

Legyen elhivatott és professzionális!

Ahhoz, hogy erről meggyőzödj, nem szükséges kozmetikusnak lenned! A reakciókból, a szakmai véleménynyilvánításból, a keresztkérdésekre adott válaszokból már sok minden kiderül a kozmetikus szakmai felkészültségéből. Ezen kívül, a szolgáltatások listájából is következtetni lehet, hogy mennyire ragadt meg az iskolában megszerzett alapismereteknél, vagy mennyire képzi tovább magát és halad a korral.

Rendelkezzen erős termékismerettel!

Az alapos kozmetikus jól kiismeri magát a krémek, kenőcsök, pakolások, gyanták, illóolajok világában is. Nem csak a legjobb márkákat tudja fejből, hanem az összetevőket is, amelyek alapján egy ismeretlen kencéről is könnyedén eldönti, ajánlhatja-e vendégének.

Szőke msolygós kozmetikus laptopja előtt két kozmetikummal

Olyan a kozmetika, amilyen a szolgáltatás?!

Ha ennyire nem is konkrétan, de legalábbis van összefüggés a kettő között. Az a kozmetikus, aki munkájára igényes, csak tiszta, rendezett munkakörülmények között vállal kezelést, ahol biztosítottak a higiéniai feltételek, s a kellően intim környezet is. 

Beszédes árak

Alapból igyekszünk minden téren úgy megválasztani egy szolgáltatást, hogy az anyagilag is a legkedvezőbb legyen. A kozmetikus kiválasztásánál is jó, ha törekszünk erre, ugyanakkor érdemes utána is számolni a dolgoknak! A kozmetikai kezelések ára nagyon összetett. Benne foglaltatik:

Hölgy csukott szemmel a kozmetikai kezelőágyon arcpakoláskezelésközben

  • az anyagár: krémek, pakolások, esetleg smink, műszempilla, gyanta, … ára;
  • eszközhasználat: minél többször használ egy kozmetikus egy eszközt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy egyszer csak felmondja a szolgálatot. Ezzel pedig számolni kell.
  • Szaktudás: a kozmetikusnak azért mennek olyan könnyedén a bonyolultabb kozmetikai malőrök is, mert az iskolában megtanulta őket, később pedig a szakmában rengeteget gyakorolta. Ezen felül képzéseken vesz részt, amikre a befektetett pénzt és időt, előbb vagy utóbb, meg kell keresni.
  • De beleszámolják a tisztítószerek, higiéniai eszközök, takarítás árát;
  • ugyanúgy, ahogy a szalon COVID-védettségének biztosítását is.

Ezek után, ha egy kozmetikai szolgáltatás túlzottan olcsónak tűnik, mielőtt nagyon megörülnénk a kedvezményes ajánlatnak, számoljunk utána! Ugyanis minőségi szolgáltatást csak minőségi termékekkel lehet biztosítani, amiknek az árát a kozmetikusnak is meg kell fizetni.

Becsukott szemű vendég a kozmetikusnál arckezelés közben

Lakáskozmetika vs. szalonok

Nincs jó vagy rossz választás, csak más. A hagyományos kozmetikai kezelések kedvelői, akiknek fontosabb a meghitt környezet, az igazi barátnői kapcsolat ápolása kozmetikusával, számukra a lakásban kialakított, egyszemélyes kozmetikát érdemes választani.

Fiatal szőke kozmetikus sminkeli otthoni kozmetikájában a leendő mennyasszonyt

Akiket pedig inkább feldob a szépségszalonok pörgése, szeretnék mindenképp kipróbálni a legkorszerűbb technológiákat, kezeléseket, termékeket, és nem zavarja őket, ha néha más kozmetikusok kezei alá kerülnek; továbbá, igénybe szeretnének venni speciálisabb kozmetikai szolgáltatásokat is, számukra a szalonok kozmetikusai lesznek a legjobb választás.

A legelső alkalom: zsákbamacska?!

Amennyiben teljesen ismeretlen a kiválasztott kozmetikus, akkor elkerülhetetlen, hogy részben zsákbamacska legyen a legelső kozmetikai kezelés.

Azonban a kellemetlen meglepetések esélyét csökkenthetjük azzal, ha személyesen kérünk időpontot a kozmetikusnál. Az első benyomás a kozmetikusról, a fogadtatása, a kozmetika kiépítése, a termékek fajtája, a hangulat már nagyon sokat elárulnak. Ha nincs mód a személyes bejelentkezésre, akkor a kozmetikus weblapjának megtekintésénél a szolgáltatások listáját, az árakat nézzük meg mindenképp. Ezen felül a RÓLAM részt fussuk át. Emellett sokat elárul a szakmaiságról, hogy a kozmetikus vagy a szalon vezet-e blogot, amiben friss, korszerű, releváns információk olvashatóak. A honlapra azonban azért kell óvatosabban támaszkodnunk, mert egy-egy jó stockphoto-val, hatásvadász mondattal, “különleges ajánlattal” könnyen le lehet venni a vendégeket a lábukról.

Természetesen a puding próbája az evés! Annyi azonban bizonyos, hogy ha ezen szempontok mentén kezdjük el az utánajárást, akkor nagyon sok sikertelen próbálkozástól óvjuk meg magunkat, bőrünket és pénztárcánkat. A helyzet megkönnyítéséért kezd itt a kozmetikusod keresését! 

A magyar családok körében is egyre gyakoribb, hogy bébiszittert alkalmaznak a szülők, hiszen a munkahelyi elvárások megváltoztak, sokan és sok órát dolgozunk a munkahelyeken, a nagyszülők pedig vagy távol élnek, vagy nem érnek rá mindig, ezért valahogy meg kell oldani a gyermekfelügyeletet. Az óvodai férőhelyek számának elégtelensége is gondot okozhat, illetve ha az iskolai szünetek teljes hosszára már nem terjed a szabadságunk. Ilyenkor bátran forduljunk szabadúszókat gyűjtő oldalakhoz és találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb bébiszittert, akár részmunkaidős állásra is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.