Idősgondozás a korona alatt: mik a nehézségek?

A koronavírus miatt kialakult helyzet nem csak a nyereséget termelő szektorokat viseli meg, hanem dominóként borítja a stabil gazdaságra épülő terveket és velük együtt a családok is csak kapálóznak, hogy a víz fölött maradjanak. Ebben a helyzetben az idősgondozás, mint olyan háttérbe szorul két tényező miatt: az aktív dolgozók azon igyekeznek, hogy munkahelyüket megtartsák és kibírják valahogy ezt az időszakot, illetve az eddig az idősgondozásban részt vevő, nagyrészt határon túlról érkező, feketén foglalkoztatott munkaerő most nem elérhető.

Ez még inkább rámutat az idősgondozás krízisére itthon és Nyugat-Európában is. A problémák felvázolásával és lehetséges megoldási javaslatokkal készültünk ebben a cikkben, bár be kell látnunk, hogy a helyzet rendkívül összetett és minden eset külön körültekintést igényel. 

boldog-idos-hazaspar-hintanal

1) Hol keressünk ápolót SOS?

Az itthoni idősek számára megfelelő ápolót találni sokszor rémálom. Itt nem csak arról van szó, hogy nagy részük messziről érkezik a munka ellátására, hanem hogy korlátozott ideig maradnak, a munkát vagy elvégzik, vagy nem, illetve megfelelő keretrendszer híján a számonkérhetőségük is véges. Most, hogy ez a típusú munkaerő nem elérhető, érdemes itthonról ápolót választani és olyan megbízható oldalakat igénybe venni, amik lekövethető referenciával kínálnak sokszor szakirányú végzettséggel rendelkező ápolót.

2) Rendszeres és kiszámítható fizetés

Most ez még nehezebb időszak, mint az előzőek és nyilvánvaló, hogy a családok pénztárcája véges, azonban mindenkinek érdeke, hogy a szerettünket ápoló idősgondozót rendesen megfizessék. Miért? Hogy biztonságban érezze magát és minőségi munkát tudjon végezni, és így mi is megnyugodhassunk. Így talán elkerülhetjük, hogy állandóan új embert kelljen keresni.

A család és az ápoló érdeke is, hogy stabilan lehessen alapozni a munkára, tehát az ápolónak megígért munkát adjuk is meg. Határidőre és rendszeresen fizessünk és a megbeszélt, teljes összeget. Amennyiben idős hozzátartozónk állapota romlik, a fizetséget a megnövekedett munka függvényében emeljük. 

idos-nok-nezik-a-hullamzo-tengert

3) A foglalkoztatottság keretei

Az ápolási díj vagy idősgondozás cikkünkben már ecseteltük, hogy az otthoni ápolásnak milyen elérhető változatai vannak. Amennyiben idősgondozót foglalkoztatunk, úgy mindkét fél érdeke, ha a megállapodás kereteit rögzítsék. Ilyen szerződést legjobb közjegyző hitelesítésével jóváhagyni és minimum az alábbiakat kell tartalmaznia:

– a munkakör pontos meghatározása (heti hány óra, milyen beosztással, milyen forgatókönyvvel esetleges vészhelyzet bekövetkeztével)

– ha bentlakásos idősgondozóval dolgozunk, akkor a lakhatás feltételei különös tekintettel a személyes térre, illetve a szabadidő meghatározására

– a fizetés elszámolása, határideje és formája (ha az idősgondozó egyéni vállalkozó, akkor számla kiállítása)

– esetleges munka megnövekedésével milyen mértékben és hogy növekednek a munkaórák és a fizetés

– szankciók a szerződés be nem tartására mindkét fél részéről és jogi következményeik

hidon-uldogelo-idos-par-szurkuletkor

A koronavírus által legveszélyeztetettebb korcsoport a 65 év felettiek. Az idősgondozónak erre különös tekintettel kell lennie. Mindig hordjon maszkot, lehetőleg tartson távolságot az idős személytől (amennyiben ez megtehető), szellőztessen gyakran és természetesen gyakran fertőtlenítsen, mosson kezet. Ezen felül a legideálisabb az lenne, ha az idősgondozó rendszeresen csináltatna koronavírus-tesztet és csak negatív eredmény esetén végezné munkáját. Azt, hogy ez melyik fél hivatott finanszírozni egyáltalán nem tisztázott, így közös megállapodás kérdése.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy jelen helyzetben még nagyobb kihívások elé van állítva az idősgondozás, mint eddig, így kiemelten fontos, hogy mindkét fél emberségesen, empátiával és fair módon kezelje a helyzetet. Segítsünk egymásnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!