A jó lakberendező 3 legfontosabb tulajdonsága, találd meg nálunk!

Biztos mindenki látta már milyen, amikor frissen, lakásfelújítás után tesznek fel képeket egy ingatlanoldalra és valahogy minden passzol: a komplementer színű falakra aggatott kép keretének árnyalata mintha hirtelen megjelenne a kanapén egy párnán és a sarokban lévő páfrány kaspóján köszönne vissza. Ez persze nem véletlen, a lakás pont olyan, mintha egy katalógus lapjairól került volna oda!

A mindennapi élet persze ennél sokkal bonyolultabb és korántsem ennyire steril, de az, hogy hogy érezzük magunkat egy adott környezetben sokban múlhat a finom részleteken, a színek, stílusok és hangulatok harmóniáján. Ez, pedig egy külön szakma, mégpedig a lakberendezőé, aki gyakorlott szemmel felméri az adott lakótér tulajdonságait és a megrendelő személyéhez és igényeihez szabva képes összekötni a kellemeset a hasznossal, a szépet a praktikussal hogy a végén olyan teret teremtsen, amiben nem is tudjuk miért, de valahogy jól érezzük magunkat.

Hogy úri huncutság-e? Azt mindenki maga dönti el viszont az tény, hogy egyre növekvő igény van kis hazánkban is egy jó lakberendezőre! De milyen is a jó lakberendező? Ezt foglaltuk pár pontban össze.

tervezoasztalon dolgozo kopasz szemuveges ferfi lakberendezo

Miért jobb, ha lakberendező segít és nem csak DIY csinálod a lakást?

Persze felmerülhet a kérdés, de hát ezt én is mind meg tudom csinálni egyedül! Egyes esetekben nem is kétséges, hogy jó ízléssel és némi tapasztalattal az ember lánya vagy fia képes a saját lakását maga berendezni. Az esetek nagy többségében azonban kevésbé tudatosak, nem is beszélve a rengeteg utánajárásról és energiáról, amit a lakberendezésbe ölünk. Mindenki türelme, ideje és pénztárcája is véges. Apropó, pénztárca! Lakberendezőt fogadni rövid távon költségesnek tűnhet, ám ha a hosszútávon való megtérülést nézzük illetve azt, hogy kellemes, produktív környezetben, az igényeinknek megfelelő körülmények között tölthetjük a mindennapjainkat, úgy ez az összeg már nem is látszik annyira borsosnak.

modern lakasbelso vilagos nappali lebego fuggonnyel

A jó lakberendező 3 tulajdonsága

1) A nagy egészet és a részleteket is nézi

A lakberendezés nem jelent mást, mint megérteni egy célt vagy egy problémát, aztán a megoldások tesztelése során felvázolni a lehetőségeket, hogy a megfelelő végeredmény megszülethessen. Egy jó lakberendező úgy egyensúlyozza ki a részleteket, hogy a szemét soha le nem veszi az átfogó képről.

vakolatlan teglafal elott ebedloasztal szekekkel

2) Olvas a gondolataidban

A jó lakberendező „birtokba veszi” az otthonodat, de nem kell megijedni, csak felméri, hogy mit szeretnél és meglátja azt is, hogy mire van szükséged. A profi lakberendező ügyesen hozza harmóniába a családtagok elképzeléseit a közös terekről. A szakember meglát olyasmit is, amire nem is gondoltunk vagy olyan megoldást talál, ami a hely sajátosságaihoz illeszkedik.

3) A jövőbe lát

A jó lakberendező olyan otthont tervez a számunkra, ami megfelel a családnak most és a jövőben is.

Otthonunk a köré kell, hogy épüljön, amilyen életet szeretnénk élni és amilyet élünk is. A különböző élethelyzetek megkövetelik az esetleges változtatásokat ezért fontos, hogy a tervezett struktúrák variálhatók legyenek például egy gyermek születésekor vagy éppen kirepülésekor.

Hol találok ilyen lakberendezőt?

Mi sem egyszerűbb! Regisztrálj a Pillan-go online közösség oldalán, ahol szakértő lakberendezők kedvező ajánlásokkal várják, hogy megtekintsd a portfóliójukat és elkezdődhessen a közös munka. Harmonikus otthonra fel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!