Kozmetikusok és masszőrök a nyitás után

A szépségipart, mint a szolgáltatóipar egyéb ágazatait erősen megviselte a COVID, a nyitás lépcsőzetesen történik és még nem érkezett meg a várva várt forgalom a szépségszalonokban, kozmetikákban.

Bár a bárok zsúfolásig vannak telve (legalábbis a fővárosban), a kozmetikák egyelőre még messze alulteljesítik az év ebben a szakában megszokott forgalmat, de a helyzet javulni látszik. A vendégek alacsonyabb száma annak tudható be, hogy sokan vannak még azok, akik tartanak a zárt helyektől és a fertőzésveszélytől, bár a kozmetikusok, fodrászok és masszőrök is mindent megtesznek a megfelelő higiéniai körülmények megteremtésének érdekében. A jelenlegi vendégek legnagyobb része védettségi igazolvánnyal rendelkezik, de még így sem árt az elővigyázatosság. Lássuk, milyen körülmények között várják a vendégeket a szépségszalonok!

ures kozmetikai szalon tukrokkel es szekekkel

Szalonok a nyitás után

A szalonokban beindult az élet az április 8-ai nyitás óta és fokozott óvatossággal szépülhetnek a vendégek. A legtöbb szalonban dolgozik fodrász, kozmetikus és műkörmös is. Ők a bezárás alatt leginkább leltároztak és fertőtlenítéssel és tervezéssel készültek a nyitásra, ami bizonyos alapelvek betartását jelenti. Először is az egy légtérben tartózkodók számát limitálják a kozmetikák és szépségszalonok, így általában csak a szakember és a kuncsaft tartózkodik egy időben egy helyen. A kozmetikusok minden vendég érkezése előtt alaposan fertőtlenítenek és kesztyűben dolgoznak.

Egyes helyek UV-s fertőtlenítőt is beszereztek, míg mások a „mindentirtó” szereken kívül ózongenerátorral is rendelkeznek, persze egy jó nagy szellőztetés sem árt két kuncsaft között. Azok a helyek, ahol a bejáratott vendégkör már várta a nyitást, előzetes bejelentés alapján dolgoznak, így kizárt, hogy tömegek várakoznának arra, hogy sorra kerüljenek.

voros ruhaban voros ruzsban neveto fiatal np

Szakértők lettünk?

Korántsem! A járvány ugyan sokakat rákényszerített arra, hogy maga „oldja meg” azokat a szépészeti kezeléseket, amik miatt különben a szalonokba jár. Így lett Szörnyella de Frász frizura, töredező körömlakk és töredező hajvégek. A szerencsésebbekhez és bevállalósabbakhoz persze kiment a fodrász, kozmetikus vagy masszőr, mégis biztonságosabban érezzük magunkat a szalon megnyugtató falain belül a megszokott illatokkal, látvánnyal és beszélgetésekkel. 

Súlyosabb a helyzet azokban az esetekben, ahol a kezelés nem csak esztétikai szempontból fontos. Akinek valamilyen kezelésre van szüksége, annak egyáltalán nem tanácsos a folyamatot megszakítani, mert az akár negatív következménnyel is járhat. A pedikűrösök benőtt lábkörmök, elfertőződött körömágyak okozta fájdalmat vagy a sarkak megkeményedése miatti kínokat enyhítenek. A kozmetikusok gyakran olyan arckezelés-sorozatot hajtanak végre, ami csökkenti a bőrgyulladást és nyugtatólag hat a bőrre, míg a masszőrök célzott masszázsaikkal a krónikus fájdalmat teszik elviselhetőbbé. A megjelenésünket felturbózó frizura, smink vagy műköröm pedig már csak hab a tortán.

Összességében ezek a szolgáltatások mind segítenek abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. És a lelki szempontokról még nem is beszéltünk, hiszen a pandémia alatt egy-egy, a kozmetikusnál vagy masszőrnél tett látogatás felér egy terápiával, hiszen mindenki ki van éhezve az emberi kapcsolatokra.

kozmetikai kezeles a paraban

Mi lesz?

A szalonok tehát tárt kapukkal várják a vendégeket és sietnünk kell, nehogy le kelljen húzniuk a rolót. Azok az üzletek, amik nem rendelkeznek saját ingatlannal, a járvány idején is fizetik a bérleti díjat, így lassan felélik tartalékaikat megfelelő forgalom hiányában. Vannak, akik elkeseredésükben szakmát váltottak és átképezték magukat, ám már lassan látszik az alagút vége. Az idő javul és az emberek nagy élvezettel vetették bele magukat a korlátozások enyhítése utáni szabadságba. Egy jó kis esti összejövetelhez azonban kell a jó megjelenés is, így a kozmetikusok, fodrászok és masszőrök is elkezdhetnek bizakodni.

Ha pedig kozmetikus vagy masszőr állást keresel azt itt, a Pillan-GO virtuális közösségben megteheted!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!