Távoktatás magántanárral? Ezért a legjobb döntés

Manapság már szinte tényként kezeljük, hogy egész életünkön át tart a tanulás, hiszen a gyorsan változó világban újabb és újabb képességek, készségek megszerzése vált a szakmai előrehaladás és a naprakészség kulcsává. A vírushelyzet jelentősen felgyorsított egy már addig is jelenlévő folyamatot, mégpedig az online oktatás és tanulás normává válását. Míg a távoktatás bevezetése szinte sokként érte az iskolában tanuló diákokat (de főleg a tanárokat) be kell látnunk, hogy a világ erre halad, a folyamat zajlik és az online oktatási formák előbb-utóbb elkerülhetetlenek lesznek az oktatás minden szintjén. Az online tanulás azonban számos jó tulajdonsággal bír. Miért is jó ez nekünk és milyen pozitív hozadékai vannak az életünkre nézve? Ezt járjuk körbe.

magantanar tavoktatas kozben, mosolyogva tart online orat

Viszlát helyhez kötöttség

A távoktatás egyik legnagyobb előnye az, hogy nem vagyunk helyhez kötve, így megspóroljuk az utazással járó fáradalmakat, költségeket és persze az időveszteséget. Mindössze stabil internetkapcsolatra van szükségünk, hogy otthonról, kellemes környezetben a gép elé leülve elsajátítsunk egy tananyagot.

Míg sokan amellett érvelnek, hogy az oktatás ilyen formája személytelen azt is be kell látni, hogy idegenekkel nem kell kényszerűen találkoznunk és ha például nyelvet akarunk tanulni vagy a gyereknek van korrepetálásra szüksége, érettségire, nyelvvizsgára készül, úgy biztonsággal vehet magánórát, ahol kamerán keresztül látja a tanárt, aki csak vele foglalkozik, mégsem kell elhagynia az otthonát.

e-learning felirat irogepbol kilogo papiron

Magántanárral online

A szervezés jóval egyszerűbbé válik, hiszen az online térben nem kell a terembérléshez igazodni és a magántanárral sokkal olajozottabb és egyszerűbb időpontot egyeztetni, mintha valamilyen köztes intézményen keresztül tennénk azt. Az ár egy másik faktor lehet, hiszen ha a tanárt nem nyelviskolán vagy egyéb oktatási intézményen keresztül foglalkoztatjuk, úgy a nekik járó díjat megspóroljuk. Bár az árak itt is egyedileg változnak, mégsincs akkora különbség egyes óradíjak között, mintha a nyelviskolai óradíjakat nézzük.

Biztonságos távoktatás

A jelenlegi helyzetre való tekintettel meg kell említeni a biztonságot, mint fő szempontot. Az online oktatás lehetővé teszi, hogy a tananyaggal haladjunk és új készségek kialakításában vegyünk részt anélkül, hogy fizikailag érintkeznünk kellene vagy a tanárral vagy a többi tanulóval, így a fertőzésveszély szinte nullára csökken és csak egy számítógépes vírust kaphatunk el. A viccet félretéve tényleg könnyű belátni, hogy ez egy valid szempont és tényleg nem vagyunk veszélynek kitéve ilyen formában.

Önálló tanulási ütem

A legtöbb iskola és tanár már felkészült arra, hogy a tananyagot olyan formában közvetítse és tálalja, hogy az a tanuló önálló haladását tegye lehetővé, ami az elsajátítást illeti. A távoktatásnak köszönhetően az időnket így mi magunk oszthatjuk be befolyásolva a haladási ütemünket. Ugyan ez nagyfokú önfegyelmet igényel, de a befektetett munka meghozza gyümölcsét és saját ütemben roboghatunk kitűzött célunk felé.

neveto fiatalok online oktatas kozben

Mikor máskor?

Itt az idő, hogy a rég halogatott matek vagy nyelvtanulást, nyelvvizsgára való készülést megkezdjük online formában, hiszen az eddig utazással töltött órák kitűnően hasznosulhatnak a nyelvtanulás oltárán. Ha érdekelnek a nyelvek, de még nem próbáltad az online oktatást épp itt az ideje! Különféle nyelvtanárok várnak a Pillan-GO-n, így például angol, német és spanyol tanárok kitűnő referenciákkal várják a megkeresésed. Regisztrálj a Pillan-GO-ra akár tanár, akár diák vagy és vedd ki a részed a kényelmes online oktatás világából! 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az új tartalmakról!